top of page

CRISPR-Cas
in de voedingsindustrie.

In samenwerking met het Nederlands Kanker Instituut

De Opdracht & PVA

Uiteindelijk hoopt het team een onderzoeks-gefundeerd eindproduct te maken dat mensen informeerd over de werking, gevaren en ethiek van genetische modificatie. Het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis investeert veel tijd met genetische modificatie methoden als CRISPR-Cas, omdat deze een belangrijke rol spelen bij het onderzoek naar kankerbestrijding. Door mensen meer te informeren over genetische modificatie en de potenties die het bezit zal er meer in geïnvesteerd kunnen worden en zullen zo meer van de mogelijkheden met genetische modificatie methoden worden ontdekt. Hoe het team dit van plan is staat beschreven in het plan van aanpak hieronder.

De Opdrachtgever

De opdrachtgever van het team is het Nederlands Kanker Instituut-Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL), opgericht in 1913 en gevestigd in Amsterdam, is een onafhankelijk uitgebreid kankercentrum, bestaande uit een ziekenhuis en onderzoekslaboratoria onder één dak in één onafhankelijke organisatie.

​

Het contactpersoon is Prof. Dr. F. van Leeuwen. Hij zal tijdens dit project het Antoni van Leeuwenhoek vertegenwoordigen als opdrachtgever en contact- persoon.

 

Het Team

Dit project was ik de groepsleider. Onze geweldige groep bestaat uit:

Door op leden hun namen te klikken ga je naar hun portfolio's.

De Groepsportfolio

Dit project had het team een groepsportfolio waar de meeste informatie over ons project te vinden was. Zaken als de deliverables die we hadden afgeleverd, de leden van het team en hun portfolio's of taak in het team, etc. Om naar dit groepsportfolio te gaan moet je op onderstaande knop drukken. Dit portfolio is in het Engels zodat elke niet-Nederlandse klant het kan volgen.

POP

Persoonlijk Ontwikkelings Plan

Het persoonlijk ontwikkelingsplan beschrijft vaardigheden die ik tijdens dit project wil ontwikkelen, ook wel 'de ontwikkeldoelen' genoemd. Mijn ontwikkelingsdoelen voor dit project zijn:

  • (FB) Ambitie: Doet voorstellen om de resultaten van de groep te verbeteren.

  • (EA) Zelfontwikkeling: Doet zelfonderzoek naar de eigen sterke en zwakke kanten.

Deze ontwikkeldoelen heb ik bepaald met behulp van een Competentie Tool die ook op deze pagina te vinden is. De pop die mijn leerdoelen beschrijft is SMART geformuleerd. Wat dit betekent en hoe ik me eraan heb gehouden, wordt hieronder weergegeven. Ik heb het persoonlijk ontwikkelingsplan gemaakt door het POP-formulier in te vullen. Deze is te vinden door op de afbeelding hier rechts te klikken.

​

POP formulier

Naamloos.png

"SMART"

De afkorting SMART staat voor specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden. Hier staat nogmaals beschreven hoe mijn POP eraan voldoet.

​

Specifiek: Mijn leerdoelen zijn specifiek omdat ze duidelijk beschrijven welke vaardigheid ik wil verbeteren en waar deze te vinden is in de competentiemonitor.

Meetbaar: Mijn leerdoelen zijn meetbaar. Ik heb voor het eerste leerdoel veel gewerkt aan de brainstorm. Voor het tweede leerdoel heb ik veel tijd gestoken in het maken van een goede POP en competentiemonitor.

Acceptabel: Deze leerdoelen zijn acceptabel want ze zijn toepasbaar op dit project en ik heb de taak gekregen om aan deze leerdoelen te werken.

Realistisch: Deze leerdoelen zijn realistisch want ze zijn haalbaar en niet te moeilijk om te bereiken binnen de gegeven periode.

Tijdgebonden: De POP is tijdsgebonden aangezien ik hem af moest maken voor het project begon. Ook heb ik een tussenevaluatie gedaan die hieronder te lezen valt.

​

Competentiemonitor

Om de voortgang van mijn competenties bij te houden heb ik een competentiemonitor ingevuld. Hieruit kwamen ook de vaardigheden die ik nog moest verbeteren die dus uiteindelijk in de POP terecht zijn gekomen. Door op de afbeelding hieronder te klikken gaat u naar de competentie monitor.

​

Naamloos.png

Tussenevaluatie

...

Eindevaluatie

...

bottom of page